Onze dieren

Baardegamen

Onze baardagamen Charlie en Flo wonen alweer vier jaar bij ons. Veel mensen vinden ze eng, maar eigenlijk doen ze niets. Ja, eten en onder de warmtelamp liggen. Heel soms is er actie in het terrarium en zitten ze achter sprinkhanen of krekels aan. Die ze vervolgens bijzonder krakend en heel smakelijk oppeuzelen. Gelukkig eten ze verder graag groente en fruit.

Veel reptielen zijn leuk om naar te kijken en bijzondere huisdieren. Baardagamen kunnen zelfs opgepakt worden. Als je de dieren goed leert kennen weet je precies wat ze wel en minder leuk vinden.

Vogels

Onze schavuiten Freddie en Vrijdag zorgen altijd voor wat hilariteit. Het zijn Agaporniden roseicolli, ofwel dwergpapegaaien. Veel mensen kennen ze ook onder de Engelse naam, Lovebirds. Samen is het een behoorlijk ondernemend team, die zich altijd en overal mee komt bemoeien. Ze leven ’s avonds in een volière, maar tijdens openingstijden zijn ze te bewonderen op hun vaste stekje. Tenminste, als ze niet hebben besloten met ons mee te reizen en op andere plekken in de winkel luidkeels hun mening geven.

Freddie is een prachtige, blauwe variant en de liefste van het stel. Elke ochtend moet er eerst even geknuffeld worden en daarna moet er rondgereisd worden op onze schouders of hoofd. Pas daarna wilt Freddie zelfstandig op onderzoek uit.

Vrijdag is het groene beestje. Met een pittig humeurtje. Minder aanhankelijk, maar zo nu en dan wordt onze aandacht wel beloond met een knuffeltje. Voor kort dan. Omdat Freddie nu eenmaal bij Vrijdag hoort, willen ze altijd bij elkaar zijn. Dus wat Freddie doet, dat doet Vrijdag ook.

Koningspython

Onze koningspython “Nagini” woont sinds eind 2015 bij ons. Daarvoor woonde hij bij Ilse, maar hier heeft hij meer educatieve waarde. De meeste mensen vinden slangen fascinerend maar toch ook een beetje eng. Dit is nergens voor nodig bij deze slang, hij is namelijk aards lui en ligt het liefst de hele dag te slapen. Dit is een wurgslang en deze soort word ook wel “balpython” genoemd, omdat hij zich oprolt tot een balletje als hij zich bedreigd voelt. Hij is nog geen 2 jaar oud en zal uitgroeien tot een slang van ongeveer anderhalve meter. Deze soort kan wel 25 jaar oud worden.

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Yellow Blue Green Orange Pink Red

Body

Text Color
Background Image
Note: The home page is overrided by Main-Home Layout so the changing layout will not applied for this page.
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction